Бившият национал Димитър Бербатов сподели, че рецептата за успеха е човек

...
Бившият национал Димитър Бербатов сподели, че рецептата за успеха е човек
Коментари Харесай

Лекторът Бербатов: Намерете това, което искате да правите, трудното за мен тепърва предстои

Бившият национал Димитър Бербатов показа, че рецептата за триумфа е човек да откри това, което обича да прави. Българинът изнесе открита лекция на тематика " По моя метод към триумфа " пред стурдентите от НСА.
 Бербатов ще чете лекция в НСА
Бербатов описа за тежките моменти по време на кариерата си, както и методите, по които се е справил с тях. Въпреки богатата си история, някогашният нападател счита, че компликациите за него занапред предстоят, защото към момента не е решил какво ще прави, откакто се сбогува с професионалния футбол. Берба обаче загатна, че има интерес да се насочи към треньорска кариера.

" За мен триумфът персонално е да съумея на високо равнище. Тук в България ми беше забавно. Това идва в процеса на израстване, само че аз го осъзнах прекомерно рано, а и бях пеинуден под някаква форма. Да стигна до най-високото равнище във футбола беше занимателно. При всеки може да е друго. Някой може да желае да успее тук, на локално равнище, да му е задоволително, да направи семейство. Всеки дефинира друго триумфа. това е доста значимо. В същото време е значимо по какъв начин да понесеш този триумф ", сподели някогашният национал.

Една от първите тематики към която той се върна, беше мача от 13 май 2000 година, когато с ЦСКА нападателят загуби дербито с Левски с 0:1, а неговите пропуски се оказаха решаващи. Той получи ужасно доста обвинявания и рецензии за изявите си в оня дуел, решил и шампионската купа.

" Пуф и си долу. Мислиш си, че в никакъв случай не можеш да пропаднеш повече. Обаче взимаш топката и си казваш: Аз ще ви покажа, бе! Това бе доста тежък миг за мен. Но и подобен, в който осъзнах, че реализацията ми е отвън България, би трябвало там да диря развиване. Вярвайте в себе си. Намерете това, което желаете да вършиме.

Аз го открих - футбола. И с малко шанс, ще станете положителни в това, което желаете да е ваша специалност. Не желая да се връщам към този миг, няма по какъв начин да реагираш, откакто схванеш такава вест, колкото и да си ядосан няма какво да направиш, просто продължаваш напред, не обичам да се връщам доста към този миг ", сподели Бербатов.

В края на лекцията си българинът нахъса аудиторията, сравнявайки гоненето на триумфа в живота с голова обстановка във футбола.

" Не изпускай от взор задачата. Можеш да кривнеш, само че тя би трябвало да е там, да я виждаш и да я гониш. Тепърва сложното следва за мен. Да намеря още един път моята цел и още един път да я реализира, както съм го правил ", сподели Берба.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР